Rabu, 30 Januari 2013

Kerja terbantut

Assalamualaikum

Nampak gayanya momentum untuk menyiapkan kerja-kerja yang tertunggak terbantut kembali kerana masalah di dalam gambar.

Di dalam laptop tu ada beberapa data lagi yang belum dipindahkan. Adus terpaksa la membeli kabel baru.

Try Blogger Apps

Pertama kali mencuba blogger apps untuk entri kali ni. Memandangkan penggunaan telefon pintar lebih mudah dan selalu digunakan maka saya rasa perlu mencuba untuk apps ini.

Gambar pula lagi sekali saya mencuba macro mode dalam.samsung galaxy w dan di edit mengunakan pixlr plus

Isnin, 28 Januari 2013

Try Macro Dengan Samsung Galaxy S

bungadepanrumah_zps9b27a8dc photo bungadepanrumah_zps9b27a8dc.jpg try macro dengan samsung galaxy s - tapi disini gambar telah diresize

Rabu, 23 Januari 2013

Percubaan Macro dengan Samsung - Part II

garfu_zpsfa65ad31-1_zps0caa05ce-1_zpscb37b63f photo garfu_zpsfa65ad31-1_zps0caa05ce-1_zpscb37b63f.jpg Gambar ini diambil mengunakan Samsung Galaxy W dan kemudian di edit mengunakan perisian Adobe Photoshop. Saja nak ambil gambar sementara menunggu makanan sampai.

Selasa, 22 Januari 2013

Mengejar waktu

Aku dihambat masa sekarang ini untuk menyiapkan semua job yang tertunggak tak dapat nak disiapkan disebabkan faktor kesihatan. Agak stress juga tetapi gambar & video perlu disiapkan seboleh nya sebelum habis januari ini. Doakan ku berjaya

Khamis, 17 Januari 2013

Percubaan Macro Dengan Samsung Galaxy W

Percubaan Pertama mengunakan mode macro untuk menangkap gambar dengan samsung galaxy W, Mungkin ada banyak lagi imej macro yang akan diupload selepas ini

Selasa, 8 Januari 2013

Balik Kampung

Sesekali balik kampung mertua di area Semanggol ku gunakan kesempatan untuk mengambil beberapa gambar yang dirasakan boleh digunakan untuk bereksperimen dan juga boleh meunjukkan apa yang ada di sekeliling.

g semanggol IMG_2267 - Copy Fallen

Ahad, 6 Januari 2013

Adjust

Assalamualaikum

Nampak gayanya sejak anak start sekolah ni macam-macam perkara yang perlu diadjust. Tetapi demi kepentingan anak, perubahan terpaksa dilakukan. Sikit demi sikit Insyallah boleh kot.

Wassallam.



Jumaat, 4 Januari 2013

Reda Sikit

Assalammualaikum

Masuk tahun baru ni beberapa perkara yang perlu diselesaikan telah selesai tetapi masih ada beberapa perkara yang tertunggak yang perlu diselesaikan. Tapi aku rasa boleh diselesaikan dalam masa terdekat ini. Beberapa perancangan pula ada yang perlu ditangguh kerana keutamaan nampak nya dah berubah. Kita hanya mampu merancang tetapi Allah menentukan dan aku berharap segala berjalan dengan ok untuk hari-hari mendatang ni.

Wassalam

Wordless Wednesday - Petik Rambutan

Teringat masa kecil di Kampung Melayu, Sungai Rapat